İsrailli Bakan: Avrupa’nın Fahrizade suikastını kınaması ikiyüzlülük

İsrail İstihbarat Bakanı Eli Cohen, Avrupa’nın İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade’ye düzenlenen suikastı kınamasının tam bir ikiyüzlülük olduğunu söyledi.

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun liderliğindeki Likud Partisi üyesi Cohen İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, “İran’ın nükleer silah elde etmemesini sağlamak için gerekli yaptırımlar konusunda net bir pozisyon almak yerine, onların (Avrupa Birliği) kafalarını tekrar kuma gömdüklerini görüyoruz” dedi.

Fahrizade suikastının arkasında kim olduğunu bilmediğini iddia eden Cohen, “İran açıkça İsrail’in yok edilmesi çağrısında bulunuyor. Bu nedenle, bizim bakış açımıza göre nükleer silah geliştirme girişimine aktif olarak katılan herkes öldürme hedefinde bulunuyor” diye konuştu.

Cohen, İran’ın atom bombası elde etme planı ve çabalarından asla vazgeçmediğini de sözlerine ekledi.

Diğer yandan, İran Dış İlişkiler Stratejik Konsey Başkanı Seyyid Kemal Harazi, İranlı nükleer bilim insanı Muhsin Fahrizade’nin öldürülmesine ‘sert’ bir şekilde yanıt vereceklerini söyledi.

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre Harazi dün yaptığı açıklamada, “Tahran, İran halkını Muhsin Fahrizade’nin varlığından mahrum eden faillere ibretlik ve sert bir şekilde cevap verecek” dedi.

İranlı nükleer bilim insanı Muhsin Fahrizade, geçtiğimiz Cuma günü Tahran eyaletine bağlı Abserd ilçesinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

Şarkul Avsat