Prens Harry iklim krizine karşı uyardı: Çocukları yanma tehdidi altındaki bir dünyaya getirmenin anlamı nedir?

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in torunu Prens Harry, insanları iklim değişikliği ile mücadelede ‘yağmur damlaları’ gibi olmaya çağırarak, ‘Çocukları iklim krizi nedeniyle yanma tehdidi altındaki bir dünyaya getirmenin amacı nedir?’ diye sordu.

Daily Mail gazetesine göre Prens Harry, çevre ve korunmasına ilişkin belgesellerin yer alacağı Waterbear isimli Netflix tarzı platformun açılışı vesilesiyle yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Gökten düşen her yağmur damlası, kuru toprağı rahatlatır. Her birimiz bir yağmur damlası olsaydık ve doğa ile iklimi korumayı önemseseydik ne olurdu? Doğa, hayatımızın kaynağıdır ve onu korumak için bir şey yapmadıkça yaşayamayız, ilerleyemeyiz, eğitemeyiz ve ilham veremeyiz.”

Harry, 19 aylık oğlu Archie’den de bahsederek, “Baba olduğunuz an, her şey değişir. Dünya ve doğa hakkındaki düşünceleriniz değişir. Her baba kendine, iklim krizi nedeniyle yanma tehdidi altındaki bu dünyaya yeni bir insan getirmenin amacının ne olduğunu sormalı. Geleceklerini çalamayız” dedi.

Prens Harry konuşmasını şöyle bitirdi:

“Dünyayı bulduğumuzdan daha iyi bir yer halinde bırakabileceğimize her zaman inandım, bu yüzden çocuklarımıza ve gelecek nesillere zarar vermeden bu arzumuzu nasıl yerine getireceğimizi dikkatlice düşünmek için biraz zaman harcamamız gerektiğini düşünüyorum.”