Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah (KUNA)

Kuveyt Emiri, Körfez krizinin çözümüne yönelik uzlaşma sağlanmasından dolayı mutluluğunu dile getirdi

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah dün akşam yaptığı açıklamada “kardeşler arasında çıkan anlaşmazlığın giderilmesi ve nihai bir uzlaşmaya varılması için son zamanlarda gösterilen yapıcı ve sürekli çabalar ile gerçekleştirilen tarihi başarıdan dolayı duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti” dile getirdi. Şeyh Nevvaf tüm tarafların dayanışma, birlik ve Körfez ve Arap ülkelerinin istikrarına gösterdiği özeni kanıtladığına işaret ederek aynı zamanda “uzlaşmanın, ilgili tarafların güvenlik, istikrar, ilerleme ve refah açısından halklarının isteklerinin gerçekleşmesi yönündeki arzusunu yansıttığını” belirtti.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA’nın haberine göre Kuveyt Emiri “Bu başarıdan dolayı duyduğumuz mutluluğu dile getirirken, anlaşmazlığın ortaya çıktığı ilk günden itibaren gösterilen çabalara öncülük eden ve çabalarının vicdanımızın derinliklerinde ve tarihimizin sayfalarında kalması için bu anlaşmanın temellerini atan merhum Emir Şeyh Sabah el-Ahmed’in -Allah toprağını bol etsin- yapıcı ve güzide çabalarını takdirle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kuveyt Emiri sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kardeş liderlerimizi, halkımızın iyiliği ve beklentilerini gerçekleştirmek adına bu kutsal tarihi adımı attıkları için ve dünyadaki tüm dostlarımızı bizim tarafımızdan takdir edilen Kuveyt Devleti’nin yürüttüğü arabuluculuk çabalarına verdikleri destekten dolayı tebrik ediyorum. Aynı zamanda ABD’nin bölgenin güvenliğinin ve istikrarının korunmasına bağlı olduğunu gösteren destekleyici çabalarından dolayı dostumuz Başkan Donald Trump’a teşekkür ve takdirlerimizi sunuyoruz.”

Şarku’l Avsat