Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah

Kuveyt Emiri, Kral Selman’a Körfez krizinin çözümüne verdiği destek için teşekkür etti

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’e Körfez krizinin çözüme kavuşması doğrultusunda gösterdiği çabalar için teşekkür etti.

Şeyh Nevvaf, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’e bir mektup gönderdi. Kuveyt Emiri’nin mektubunda şu ifadeler yer aldı: “Suudi Arabistan’ın kardeş Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır’ı temsil etmesi; prestijli konumunu, bölgenin güvenliğinin ve istikrarının desteklenmesindeki öncü rolünü ve dünyanın ve bölgenin içinde bulunduğu kırılgan koşullar ışığında dayanışma ve birliğe olan arzusunu yansıtıyor.”

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kardeşler arasındaki anlaşmazlığın giderilmesi, Körfez ve Arap dayanışmasının yeniden sağlanmasını ve tüm dünyayı kasıp kavuran zorluklara karşı birlikte hareket edilmesini sağlayacak. Birlikte çalışarak halklarımızın güvenlik, istikrar, refah ve kalkınmaya yönelik meşru beklenti ve arzularını gerçekleştirebiliriz” dedi.

Kuveyt Emiri ayrıca Suudi Arabistan ve halkına, Kral Selman bin Abdulaziz öncülüğünde kaydedilen ilerleme ve refahın sürmesi noktasında samimi temennilerini iletti.

Şeyh Nevvaf mesajında ayrıca, eski Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın anlaşmazlığın ilk gününden itibaren çözüm için gösterdiği çabaları hatırlattı.

Şarkul Avsat