İsrail barışı için kadın diplomatlar devrede

İsrail, BAE ve Bahreyn’den üst düzey kadın diplomatlar perşembe günü, diplomasi alanında kadınların rolünü ve kadınların barış ve güvenliğin teşvik edilmesine aktif katılımının gerekliliğini tartışmak üzere türünün ilk örneği olan çevrimiçi oturumda araya geldi.

“Diplomasi Ağında Kadınlar” ismiyle düzenlenen çevrimiçi etkinlik, New York’taki İsrail BM Misyonu’nun hukuk danışmanı olan kurucusu Sarah Weiss Ma’udi tarafından yönetildi. Etkinlikte İsrail’in Cenevre’deki Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Meirav Eilon Shahar; Bahreyn BM Büyükelçisi Houda Nonoo ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin BM Büyükelçisi Lana Nusseibeh yer aldı.

Eilon Shahar, Nonoo ve Nusseibeh, Orta Doğu’daki kadın diplomatların karşılaştığı zorlu sorunlardan bazılarının altını çizdi. Panelistler, kendi ülkelerindeki en yüksek karar alma seviyelerinde kadınların oynadığı önemli rolü vurguladılar ve yeni kurulan bağlarda cinsiyetin nasıl bir rol oynaması gerektiğine dair vizyonlarını tartıştılar.

Nusseibeh, “BAE ve İsrail, bölgemizde cinsiyet eşitliğinin şampiyonları ve iki ülke arasındaki anlaşmanın, bölgedeki kadınlar için muazzam fırsatlardan ortaya çıkaracak ortaklıkları çoktan teşvik etmeye başladığına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Şalom