Pfizer/BioNTech aşısına ilişkin belgelere yönelik siber saldırı

Pfizer Şirketi’nin çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs’e (Kovid-19) karşı geliştirilen Pfizer/BioNTech aşısına ilişkin belgeler siber saldırıya uğradı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada “Bu olayda ne Pfizer’in ne de BioNTech’in sistemlerine giriş yapılmadığı ve kişisel verilerin çalınmadığı” belirtildi.

Amsterdam merkezli Avrupa İlaç Dairesi (EMA) yaptığı açıklamada siber saldırıyı doğruladı. EMA kolluk kuvvetleri ve diğer ilgili kuruluşlarla yakın işbirliği içinde kapsamlı bir soruşturma başlatılmasının hızlandırdığı açıklandı.

Açıklamada, EMA’nın devam etmekte olan soruşturmaya ilişkin daha fazla bilgi vermesinin mümkün olmadığı, uygun zamanda daha fazla bilgi sağlanacağı belirtildi.

EMA’nın Pfizer ve BioNTech’in aşısının onaylanmasına yönelik kararını en geç 29 Aralık’a kadar düzenlenecek bir toplantıda duyuracağını ve Moderna aşısına ilişkin kararının ise 12 Ocak’a kadar duyurulmasının öngörüldüğünü duyurmuştu.

EMA ayrıca Oxford Üniversitesi-AstraZeneca ve Johnson&Johnson tarafından geliştirilen iki aşının incelemelerini de yürütüyor.

Şarku’l Avsat