BAE ve İsrail futbol federasyonları işbirliği anlaşması imzalıyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Futbol Federasyonu, 12 Aralık’ta yaptığı açıklamada, FIFA Başkanı Gianni Infantino huzurunda İsrail Futbol Federasyonu’yla işbirliği anlaşması imzalanacağını duyurdu.

Yapılan açıklamada, 14 Aralık’ta Dubai’de imzalanacak anlaşmanın, iki ülkenin bütün seviyelerdeki milli takımlarıyla kulüpleri arasında hazırlık maçları ve federasyonlarının teknik ve idari üyeleri için ortak çalıştaylar düzenlenmesini içerdiği bildirildi.

BAE, Bahreyn’le birlikte eylülde Washington’da İsrail’le anlaşma imzalayarak diplomatik ilişkiler kurmaya başlamıştı.

Times of Israel’in haberine göre, BAE Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Muhammed Abdullah Hazzam Al Dhaheri de federasyonlar arasındaki anlaşmanın, söz konusu ilişkilerin aktif hale gelmesiyle mümkün olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:

Anlaşma Ortadoğu’da benzersiz ve ‘barış diyarından’ bir barış mesajı taşıyor. Anlaşmanın sonuçlarının çok olumlu olacağından ve iki tarafa da hizmet edeceğinden eminiz.


İsrail Futbol Federasyonu, açıklamayı Twitter’da “Bir rüya gerçek oluyor” ifadeleriyle paylaştı.

FIFA Başkanı Infantino’nun imzaya tanıklık etmesinin, futbolun en üst düzey yönetim organının futbola hizmet eden bu tür girişimleri teşvik ettiğini doğruladını belirten açıklamada, “spor, kültürlerin uzlaşmasını ve yakınlaşmasını kolaylaştırmayı sağlar” ifadeleri de yer aldı.

Bununla birlikte 7 Aralık’ta, BAE kraliyet ailesinden Şeyh Hamad bin Halife Al Nahyan, İsrail’in Arap karşıtı taraftarıyla ünlü futbol takımı Beitar Jerusalem’in yüzde 50’sini satın almıştı.

 

Independent Türkçe, Times of Israel

Derleyen: Uğurcan Yıldız