Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan bin Abdullah ve Güney Afrika Dışişleri Bakanı Naledi Pandor (SPA)

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Güney Afrikalı mevkidaşıyla görüştü

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan bin Abdullah, Güney Afrika Dışişleri Bakanı Naledi Pandor ile dün bir görüşme gerçekleştirdi.

Güney Afrika’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Suudi Bakan ile mevkidaşı Pandor’un görüşmesinde, Riyad ve Pretorya arasındaki ilişkiler ve bunları iki ülkenin isteklerine hizmet edecek şekilde her alanda geliştirmenin yolları ele alındı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’ya göre Prens Faysal, Suudi Arabistan ve Güney Afrika arasındaki seçkin ilişkiler çerçevesinde gerçekleşen ziyaret kapsamında Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa ve Dışişleri Bakanı Pandor ile görüşmeler yaptı.

Prens Faysal’ın, Güney Afrikalı mevkidaşı Pandor ile görüşmesinde Ortadoğu bölgesindeki ortak öneme sahip konular, Suudi Arabistan’ın buradaki istikrar ve güvenliği sağlamadaki çabaları ve G20 dönem başkanlığı aracılığıyla yeni tip koronavirüs salgınının etkileriyle mücadelede küresel tepkideki etkin rolü değerlendirildi.

Prens Faysal, Suudi hükümetinin, Güney Afrika’nın Afrika Birliği başkanlığı aracılığıyla Afrika kıtasındaki siyasi krizlerin üstesinden gelme ve salgının neden olduğu ekonomik ve sağlık sorunlarıyla yüzleşmedeki başarısını dört gözle beklediğini dile getirdi.

Suudi Prens ayrıca Güney Afrikalı mevkidaşının yakında Riyad’ı ziyaret etmesini umduğunu da sözlerine ekledi.

Şarku’l Avsat