Suudi Arabistan’dan Sudan’ın borçlarını erteleme çağrısı

Suudi Arabistan, Sudan’ın adının ABD’nin ‘teröre destek veren ülkeler’ listesinden resmi olarak çıkarılmasını memnuniyetle karşılayarak, ‘müttefik ve dost’ ülkeler ile uluslararası finans kuruluşlarını Sudan’ın ihtiyaçlarına acilen cevap vermeye ve borçları affetme sürecini başlatmaya çağırdı.

Ayrıca Sudan’ın güvenliği ve kalkınmasının yanı sıra halkı için refah sağlamak için mümkün olan her türlü desteği sağlama yönünde çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Sudan’ın ABD’nin ‘teröre destek veren ülkeler’ listesinden adının çıkarılması için yürüttüğü çabalarda kendisine verilen desteğin altı çizilerek, bu gelişme Sudan tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak nitelendirildi.

Suudi Arabistan ile Sudan arasındaki tarihi kardeşlik ilişkilerine vurgu yapılan söz konusu açıklama şu ifadelerle devam etti;

“Suudi Arabistan hükümeti, ABD’nin bu konudaki çabalarını takdir ediyor. Ayrıca müttefik ve dost ülkelere, finans ve uluslararası kurumlara Sudan’ın ihtiyaçlarına acilen cevap vermeleri ve borçlarını affetme sürecini başlatmaları çağrısında bulunuyor.”

Şarkul Avsat