Umman Cidde’de petrol tankerinin hedef alınmasını kınadı

Umman, Suudi Arabistan’daki Cidde limanında bulunan bir petrol tankerini hedef alan saldırıyı kınadı.

Umman resmi haber ajansı ONA’ya göre Umman, deniz seyrüsefer güvenliği, istikrarı ve güvenliğini hedef alan eylemler karşısında Suudi Arabistan ile dayanışma içerisinde olduğunu bildirdi.

Suudi Arabistan, dün sabah erken saatlerde Cidde limanına yakıt tahliye etmek için demir atan bir tankere patlayıcı yüklü tekne ile saldırı sonucu gemide yangın çıktığını duyurdu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak, saldırıdan kaynaklanan küçük yangının itfaiye birimleri tarafından hızla söndürüldüğünü bildirerek, söz konusu saldırıda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadığını, yakıt boşaltma tesislerinde veya ikmallerinde herhangi bir hasar meydana gelmediğini açıkladı.

Söz konusu saldırıyı kınayan kaynak, bunun Cidde’deki petrol ürünleri dağıtım istasyonu ve eş-Şukayk’taki bir başka gemiye yönelik saldırının ardından geldiğine dikkati çekerek, hayati tesislere yönelik bu sabotaj ve terör eylemlerinin, sadece Suudi Arabistan’ı değil, küresel ekonomi, enerji arzının güvenliği ve istikrarını da hedeflediğini vurguladı.

Şarku’l Avsat