Putin, Biden’ın Rusya-ABD ilişkilerini geliştireceğini umuyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin yeni başkanı seçilen Joe Biden’ın Moskova ile Washington arasındaki ilişkilerde yaşanan bazı sorunlar ve çekişmeli konuların çözülmesine yardımcı olacağı umduğunu dile getirdi.

AFP’ye göre Putin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle video konferans aracılığıyla düzenlenen yıllık basın toplantısında, tüm sorunları olmasa da, en azından bir kısmını yeni ABD yönetimiyle çözmeyi umduklarını söyledi.

Putin, Rusya’nın 2016 seçimlerinde ABD Başkanı Donald Trump’a seçilmesi için yardımda bulunmadığı ve iç işlerine müdahale etmediğini bir kez daha vurguladı.

Rus lider Putin, başkanlık seçimlerini kazanan Biden’ı geçtiğimiz Salı günü tebrik etti.

Kremlin tarafından yapılan açıklamada, “Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD başkanlık seçimlerinde kazandığı zaferden dolayı Joe Biden’a tebrik mesajı gönderdi. Mesajda, dünyanın güvenlik ve düzeni için özel bir sorumluluk taşıyan Rusya ve ABD’nin, farklı görüşlere sahip olmasına rağmen dünyanın maruz kaldığı problemlerin çözümünde beraber hareket edilebileceği belirtildi” denildi.

Putin söz konusu mesajında, ABD ve Rusya arasında eşit haklara ve saygıya dayalı bir işbirliğinin, dünyadaki birçok ülkenin çıkarlarına hizmet edebileceğini vurgulayarak, “Kendi açımdan sizinle iletişime ve karşılıklı işbirliğine hazırım” ifadelerini kullandı.

Şarkul Avsat