ABD Hazine Bakanlığı çalışanlarının e-posta adresleri ele geçirildi

ABD’li Senatör Ron Wyden: Siber saldırıda Hazine Bakanlığı çalışanlarının e-posta adresleri ele geçirildi

ABD Senatosu Finans Komisyonu’nu üyesi Demokrat Senatör Ron Wyden, ABD kurumlarını hedef alan ve Rusya’ya atfedilen geniş çaplı siber saldırılar kapsamında, ABD Hazine Bakanlığı çalışanlarına ait e-posta adreslerinin ele geçirildiği açıkladı.

Senatör Ron Wyden, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, komiteye Hazine ve ABD Gelir İdaresi (IRS) yetkilileri tarafından saldırı hakkında bilgi verildiğini ve bunun önemli göründüğünü söyledi.

Demokrat Senatör, hackerların ayrıca Bakanlığın en üst düzey görevlilerinin bulunduğu İdari Ofis Bölümü’nün sistemlerine girdiğini dile getirerek, Hazine Bakanlığı’nın hackerların tam olarak hangi bilgileri çaldığını hala tam olarak bilmediğini vurguladı.

Hükümeti, bu tür saldırılara karşı koymaya hazırlıksız olduğu için sert bir şekilde eleştiren Wyden, Vergi Dairesi’nin kendisinin hedef alındığını veya vergi mükellefi verilerinin çalındığına dair herhangi bir işaret fark etmediğini de söyledi.

ABD, geçtiğimiz hafta hükümet kurumlarına büyük bir siber saldırı düzenlendiğini itiraf etti. Aralarında Adalet Bakanı William Barr ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun da bulunduğu bir dizi üst düzey yetkili bunu Rusya’ya atfetti ancak Moskova bunu kesin bir dille reddetti.

Söz konusu siber saldırılarda, Dışişleri, Ticaret, Hazine, İç Güvenlik bakanlıklarının yanı sıra Ulusal Sağlık Merkezleri hedef alınırken, yetkililer saldırının diğer bakanlıkları da etkilediği konusunda endişe ediyor.

Şarku’l Avsat