Mutasyona uğrayan koronavirüsün çocuklara bulaşma eğilimi yüksek

İngiliz bilim insanları, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyona uğrayan yeni türünün çocuklara bulaşma eğiliminin yüksek olduğu konusunda uyardı.

Reuters’a göre İngiliz hükümetine bağlı Yeni ve Gelişmekte Olan Solunum Virüsü Tehditleri Danışma Grubu’ndan (NERVTAG) bilim insanları yeni türün İngiltere genelinde hızla yayılabileceğini bildirdi.

NERVTAG Başkanı olan Oxford Üniversitesi’nden Profesör Peter Horby, “Artık bu türün İngiltere’de bulunan diğer koronavirüs türlerine göre daha fazla bulaşma kapasitesine sahip olduğuna eminiz” dedi.

NERVTAG üyesi, London Imperial College’da Profesör olan Neil Ferguson ise, yeni tür virüsün çocuklara bulaşma eğiliminin daha yüksek olduğuna dair gösterge olduğunu söyleyerek, “Bununla ilgili herhangi bir nedensellik kanıtlamadık, ancak bunu verilerde görebiliriz. Nasıl davrandığını görmek için hala daha fazla veri toplamamız gerekiyor” diye konuştu.

Danışma grubunun bir diğer üyesi Profesör Wendy Barclay de, yeni tür koronavirüsün insan hücrelerine girme yolunun değiştiğine dikkat çekerek, “Bu da çocukların yetişkinler olarak bu virüsle enfeksiyona yatkın olabileceği anlamına gelebilir. Bu nedenle, daha fazla enfekte çocuk görmemiz bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bu yeni türün daha hızlı yayıldığını, ancak virüsün bilinen diğer türleri gibi kontrol edilebileceğini bildirdi.

Şarkul Avsat