Fransa huzur evlerinde Kovid-19’a aşısını pazar günü başlatıyor

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran’ın salı günü yaptığı açıklamaya göre, Fransa’da “iki veya üç” huzurevinde, sakinlerin bir kısmına uygulanması ile Kovid-19’a karşı aşılama kampanyasının ilk aşaması pazar günü başlatılacak.

Sağlık Bakanı kampanya ile ilgili olarak “Önce iki veya üç huzur evini kapsayacak… Bir tanesi Paris’e uzak olmayan bir yerde, diğeri Franche-Comté’de, üçüncüsü için ise hala görüşülüyor” ifadelerini kullandı. Fransız haber ajansı AFP’nin aktardığına göre, Bakan aşıların ilk grubunun “Cumartesi günü teslim edileceğini” açıkladı.

Bakan, Pfizer ve BioNTech ortaklığında geliştirilen ilk dozların “sakinlerin bir kısmına” uygulanacağını “daha büyük miktarda” aşının ise “Aralık sonu veya Ocak başında” teslim alınmasının ön görüldüğünü belirtti.

Bakan, bir restorana veya halka açık bir yere gitmek isteyen kişiler için aşının zorunlu tutulması olasılığına ilişkin bir soruya yanıt olarak, “Koronavirüse karşı aşı olma zorunlu olmayacak ancak (Aşı yaptırmayan kişi) toplu taşıma araçlarını kullanamayacak, restoranlara giremeyecek ve tabi ki işe gidemeyecek” şeklinde cevap verdi.

Fransa’da salı günü yayınlanan resmi rakamlara göre, son 24 saatte 386 kişi virüs sebebiyle hayatını kaybetti. Ülkede salgının başlangıcından bu yana ölen kişi sayısı 61 bin 702’ye yükseldi.

Şarkul Avsat