Kenevirden yaşlanma karşıtı sprey geliştirildi

Bilim adamları Wellfully kozmetik şirketi ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar sonucu kenevir bazlı olan, yaşlanma önleyici bir sprey geliştirdiler. Ürün Ocak 2022 tarihinde İngiltere’deki mağazalarda bulunabilecek.

Bu gelişme, güzellik alanında bir devrim olarak kabul edildi. İngiliz The Mirror gazetesine göre kenevir üretimi konusunda uzman olan Avustralyalı şirket Dolce Cann Global’da çalışan bilim adamları normal kenevirden çok daha güçlü anti enflamatuar özelliklere sahip bir dizi ürün geliştirdi. Wellfullly, söz konusu üründen yararlanma hakları konusunda Dolce Cann Global ile iş birliği yaptı.

Şirket, ultrasonik difüzyon ve manyetik sisleme yöntemleri kullanan ve kenevirin daha fazla emilmesine ve daha iyi nüfuz etmesine izin veren gelişmiş sistemler yaratmayı hedefliyor.

Ultrasonik difüzyon ile cilt damlacıkları normal spreye göre 50 kat daha fazla emiyor. Ayrıca ciltte veya saçta istenmeyen kalıntı bırakmıyor.

Manyetik sisleme cilt yüzeyindeki gerilimi daha fazla azaltmak için bu damlacıklar ile birlikte.

Söz konusu güçlü kenevir kombinasyonları ve bunların eşsiz uyarılma yollarının belirli rahatsızlıklarla ilişkili enfeksiyonların tedavisinde de kilit anahtar olması bekleniyor.

Wellfully’nin Reduit markasıyla İngiltere’deki raflara çıkmadan önce, 12 ay içinde ilk klinik denemelere geçilmesi bekleniyor.

Wellfully’nin duyurusu kenevir bazlı kozmetik endüstrisinin büyüdüğü bir dönemde geldi.

Ürünün değerinin 2026 yılına kadar yıllık 13 milyar sterlini bulması bekleniyor.

Daha önce yapılan çalışmalar yaklaşık 1,2 milyar insanın tedavisinde kenevirin etkili olduğu göstermişti.

Şarkul Avsat