Kuveyt aşılama kampanyasına Başbakan ve yaşlılardan başlıyor

Kuveyt Sağlık Bakanı Dr. Şeyh Basil es-Sabah, Pfizer ve BioNTech şirketleri tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşının ilk sevkiyatının bu sabah ülkeye ulaştığını açıkladı.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA’ya göre Bakan Şeyh Basil, ülkede aşı kampanyasının yarın başlayacağını bildirerek, önceliğin yaşlılar ve salgın ile mücadele ön saflarda yer alan çalışanlara verileceğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı ve Kabine İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enes es-Saleh ile Kuveyt Aşılama Merkezi’ni ziyaret eden Sağlık Bakanı, burada idareciler ve sağlık personeline hitaben yaptığı konuşmada, aşının ülkeye periyodik olarak bir yıl boyunca geleceği bilgisini verdi.

Şeyh Basil, aşının gelişine yönelik lojistik hazırlık ve aşılama mekanizmasını tamamlamak için son aylarda ve son 24 saat boyunca gösterilen çabaları takdir ederek,  koronavirüs ile mücadele aşı ile yeni bir döneme girdiklerini vurguladı.

Sağlık Bakanı, aşı kampanyasının yarın Başbakan Şeyh Sabah Halid el-Hamad es-Sabah ile başlayacağını da sözlerine ekledi.

Şarku’l Avsat