Mısır’lı yıldız Yüsra (Instagram)

Koronavirüse yakalanan ve virüsten hayatını kaybeden Arap sanatçılar

2020 yılı boyunca Arap sanat camiasından birçok sanatçı yeni tip koronavirüse yakalandı. Mısır medyasının aktardığına göre en son enfekte haberi şu anda doktorların gözetiminde evde karantinada bulunan Mısırlı aktris ve şarkıcı Yüsra’dan geldi.

Yüsra dün (Cuma) Instagram’dan yaptığı açıklamada, “Koronavirüs olduğumu öğrendikten sonra, Mısır’dan ve Mısır dışından bana yazan tüm arkadaşlarıma ve beni sevenlere endişeleri ve ilgileri için şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’na ve hastalığım süresince benimle ilgilenen doktor ve hemşirelere özel teşekkür ediyorum. Allah hepinizi korusun ve her hasta şifa bulsun. Herkese teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Yüsra daha önce de koronavirüse yakalanmıştı. Nashwa Mustafa, Basma, Kerim Kasım ve Emine Halil gibi birçok Mısırlı sanatçı koronavirüse yakalandığını ve bu virüsü yendiğini açıkladı. Ayrıca söz konusu virüsle alakalı deneyimlerini sosyal medya hesaplarından takipçileriyle paylaştılar.

El Gouna Film Festivali, katılan sanatçıların bir çoğunun festivalden sonra test sonuçlarının pozitif olduklarını açıklamaları üzerine eleştirilere maruz kaldı. Ancak festival yönetimi katılımcılardan birinin pozitif çıkmasına neden olacak herhangi bir sorumluluğu reddettiğini açıkladı.

Merhum sanatçı Rajaa el-Geddawy, virüsle 40 günden fazla süren mücadelesinin ardından temmuz ayında hayata veda etmişti. Bu kayıp, sanat camiasında çok büyük ses getirdi.

Mayıs ayında koronavirüse yakalanan Geddawy, tedavi sürecinin ardından iyileşen kişilerin kanından alınan plazma da dahil olmak üzere sıkı bir tedavi görmüştü. Ancak tedaviler onu iyileştirmek için yeterli olmadı. Birçok insan vefatına kadar Geddawy’nin sağlık durumunu yakından takip etti.

Öte yandan haziran ayında hayatını kaybeden Yemenli sanatçı Hasan Alwan ve Iraklı sanatçı Menaf Talib’in yanı sıra, Cezayirli sanatçı Nureddin Zidouni, Mart ayında koronavirüsten hayatını kaybeden ilk Arap sanatçı oldu.

Bahreynli oyuncu Hind, Lübnanlı yönetmen Asad Fouladkar ve sanatçı Nicolas Mouawad koronavirüse yakalandıklarını açıkladı.

Ayrıca yabancı yıldızlardan Tom Hanks ve oyuncu eşi Rita Wilson ile Idris Elba’nın koronavirüse yakalandığı bildirildi.

Şarku’l Avsat