PIF, Ulusal Güvenlik Hizmetleri Şirketi’ni kurdu

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF), ülkede özel güvenlik sektörünü geliştirmek için Ulusal Güvenlik Hizmetleri Şirketi’nin (SAFE) kurulduğunu açıkladı.

Uluslararası standartlar ve uygulamalar doğrultusunda birinci sınıf güvenlik hizmetleri sunacak olan SAFE, komuta ve kontrol merkezlerine ek olarak güvenlik danışmanlığı, güvenlik çözümleri, eğitim ve geliştirme gibi bir takım özel güvenlik hizmetleri sağlamaya odaklanacak.

SAFE, profesyonel ve kişisel gelişimi destekleyen eğitim programları sunarak, güvenlik hizmetleri sektöründe uzmanlaşmış teknoloji ve insan kadrolarının güçlendirilmesinde öncü bir rol oynayacak.

Bu da, koruma ve güvenlik hizmetleri sektörünü uluslararası standartlara sahip bir meslek haline getirerek, birçok iş fırsatı yaratılmasına katkıda bulunacak.

SAFE, PIF’ın gelecek vaat eden sektörler sunmak, bilgiyi yerelleştirmek ve yerel içerik hacmini artırmak için özel sektörle stratejik ortaklıklar geliştirerek 2030 Vizyonu’na katkıda bulunmayı öngören yatırım stratejisi kapsamında kuruldu.

PIF, 2016 yılından bu yana Suudi Arabistan halkı için 10 yeni sektör, 30’dan fazla yeni şirket ve 190 bin fazla yeni istihdam sağladı

Şarkul Avsat