İngiltere ilkbaharda salgından kurtulmayı umuyor

İngiltere hükümeti, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca şirketi tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşının İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Dairesi (MHRA) tarafından onaylandığını açıkladı.

Hükümetin açıklamasında, Ulusal Sağlık Hizmetleri’nin (NHS) Oxford/AstraZeneca aşısının kullanımı için yoğun hazırlıklara başlayacağı da belirtildi.

Pfizer ve BioNTech tarafından üretilen koronavirüs aşısı, ülkede 2 Aralık’ta onaylandı ve ertesi hafta en riskli kişiler ile yaşlılar için kullanılmaya başlandı.

Hükümetin söz konusu açıklamasında, “Şimdi iki aşının kullanılmasıyla, büyük risk altında olan daha fazla sayıda insanı aşılayabileceğiz, onları hastalıklardan koruyabileceğiz, ölümleri ve hastanelerin üzerindeki aşırı yükü azaltabileceğiz” denildi.

Sağlık Bakanı Matt Hancock ise, Oxford/AstraZeneca aşısının da onay almasının, ilkbaharda salgından kurtulma şansı sağladığını söyledi.

Bakan Sky News’e bugün verdiği demeçte, “Bu sabah aşının onaylanmasının ardından, risk taşıyan yeterli sayıda insanı ilkbaharda aşılayabileceğimize ve bunun da bize bu salgından bir çıkış yolu sağlayacağına eminim” dedi.

Hancock BBC’ye yaptığı bir başka açıklamada da, mutasyona uğrayan yeni tür koronavirüs vakalarıyla başa çıkabilmek için İngiltere’de kısıtlamaların arttırılacağını dile getirdi.

Şarku’l Avsat