Suudi Arabistan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Abdulaziz el-Vasil

Suudi Arabistan yargı işlerine yönelik herhangi bir müdahale veya dikteyi reddediyor

Suudi Arabistan, yargı işlerine yönelik herhangi bir emir veya müdahaleyi reddederek, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nden devletlerin egemenliği ve bağımsızlığına saygı göstermesini istedi.

Suudi Arabistan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Abdulaziz el-Vasil, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Yardımcısı Nada en-Naşif ile yaptığı görüşmede ülkesinin adil ve bağımsız bir yargıya sahip olduğunu söyledi.

Vasil, Suudi Arabistan’ın yargı sisteminin egemenliğine herhangi bir taraftan zarar verilmesini veya ülkenin yargı işlerine müdahale içeren herhangi bir dikteyi kabul etmediğini vurguladı.

Suudi Büyükelçi, Suudi Arabistan’ın Kral Selman bin Abdulaziz’in direktifleri ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın ilgisi doğrultusunda son birkaç yılda kadın hakları alanında tarihi ve önemli adımlar attığını söyledi.

Büyükelçi Vasil, ayrıca BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ni insan hakları meselelerini siyasallaştırmaktan uzak durmaya ve devletlerin egemenliği, bağımsızlığı ve yargı organlarına saygı göstermeye çağırdı.

Şarkul Avsat