Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile Yemen Dışişleri ve Göçmen İşleri Bakanı Dr. Ahmed Avad bin Mübarek geçtiğimiz Cumartesi günü Riyad’da yemin töreninde

Yemen Dışişleri Bakanı: Bizi terörize etmek istediler ancak sadece gücümüzü artırdılar

Yemen Dışişleri ve Göçmen İşleri Bakanı Dr. Ahmed Avad bin Mübarek, hükümet üyelerinin Aden Havaalanı’na inişi sırasında havaalanını hedef alan saldırının sadece güç ve kararlılıklarını artıracağını söyledi.

Şarku’l Avsat’a açıklama yapan Dr. Mübarek, “Bizi terörize etmek istediler ve tam tersi oldu. Ancak, Husilerin tüm uluslararası yasaları ihlal eden, tüm barış çabalarını baltalayan ve bu suçu işlemedeki sorumluluğunu tanımlayan açık ve kesin bir kınama talep ediyorum” dedi.

Şu anda yaptıkları tek şeyin çocuklar ve gelecek nesiller için daha iyi bir gelecek sağlamak olduğuna vurgu yapan Bakan, saldırıya dair açıklamasına şu ifadelerle devam etti;

“Hükümetin elindeki tüm verilere göre, bugün hükümeti hedef almak, tüm dünya ülkeleri ve uluslararası kuruluşlar tarafından açık bir dille ve belirsizlik olmaksızın kınanması gereken terörist Husi eylemidir. Bu ülkenin binlerce yıla uzanan bir medeniyete sahip olduğuna ve halkının bu zorlukların üstesinden gelebilecek inanç ve bilgeliğe sahip olduğuna inanıyorum. Yemen yolculuğunun sona erme zamanı geldi. Yemen herkesi ağırlayacak ve çocuklarının hayalleri, özlemleri ve fedakarlıklarının ihtişamıyla büyüyecek.”

Ulusal diyalog sırasında, öncesinde ve sonrasında herkes için eşit vatandaşlığın sağlandığı bir sivil devlet inşa etme çabalarının boşa gitmeyeceğinin altını çizen Bakan, “Darbeden sonra ortaya çıkan tüm zorluklar ciddiyetle ele alınacaktır. Riyad Anlaşması sayesinde ulusun üstün çıkarını önceleme modeli oluşturuldu. Güvenli, istikrarlı ve müreffeh bir Yemen gelecek. O, bölgenin güvenliğine, uluslararası barış ve güvenliğe dayanacaktır” dedi.

Şarkul Avsat