Koronavirüs yılının etkilerini telafi edecek 2021’de beklenen 21 faaliyet

ABD merkezli haber kanalı CNN, geçen yıl çeşitli düzeylerde birçok etkinliğin ve olayın iptal edilmesine neden olan Kovid-19 yılının bitmesinin ardından, 2021 yılında tanık olunabilecek birçok yeni olayı derledi.

CNN’e göre, sarılmak ve uçağa binmek konusunda endişelenmemek gibi mevcut durum iyiye giderse, alışık olduğumuz ancak 2020’de iptal edilen faaliyetlerin çoğu yavaş yavaş hayatımıza dönebilir.

1. Tokyo Olimpiyatları 

Salgın, Tokyo Olimpiyatları’nın askıya alınmasına neden oldu, Ancak olimpiyatların Temmuz 2021’de yapılması planlanıyor. Uluslararası Olimpiyatlar Komitesi, bu yılki olimpiyatların “daha basit ve daha dikkatli” yapılacağını belirtti.

2. Eurovision Şarkı Yarışması

Konserleri ve müzik performanslarını, dünyanın neler yaşadığını umursamadan duygularını yaşayarak dinleyen kalabalıkların görüntüsünü hatırlıyor musunuz? Bu görüntülere 2021’de tekrar tanık olabilirsiniz. 2020’de ertelenen Eurovision yarışmasının bu yıl düzenlenmesi bekleniyor.

Yarışmayı düzenleyenler, Eurovision Şarkı Yarışması’nın Mayıs 2021’de Hollanda’nın Rotterdam kentinde yapılacağını duyurdular.

3. NASA’nın Mars’a inişi  

NASA uzay aracı Kızıl Gezegeni Keşif Programı kapsamında Şubat ayında Mars’ın yüzeyine iniş yapacak.

4. Seyahat ve kalabalık toplanmalar

CNN’e göre, kalabalık bir yerde tatil yapmayı planlamıyor olsanız bile, koronavirüs kriziyle ilgili durum düzelir düzelmez, güvenli ve rahatlatacak bir tatil geçirme fikri sizi biraz rahatlatabilir. Hepimizin tekrar bir arada yaşadığı bir dünyayı umuyoruz.

5. Kovid-19’a karşı bağışıklığın yayılması 

CNN, koronavirüsten dolayı ertelenen şeylere tekrar ulaşmak için sağlık açısından güvende olmamız gerektiğini belirterek, aşıların herkesin kullanımına açıldığını ve birçok ülkenin aşı planlarını başlattığını kaydetti.

Uzmanların söylediği gibi yılın son yarısına kadar “normal yaşam” belirtileri göremeyebiliriz. Ancak sonuç beklemeye değer.

6. Avrupa Futbol Şampiyonası  

Dört yılda bir düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nın 60. yıl dönümü münasebetiyle 2020 yılında yapılması planlanıyordu. Ancak 2021 yazına ertelenen lansman, İspanya’dan Romanya’ya ve Rusya’ya kadar 12 ev sahibi ülkede sahnelenecek.

7. Kriket Dünya Kupası Şampiyonası 

2020’de ertelenen Uluslararası Kriket Konseyi tarafından düzenlenen Erkekler Dünya Kupası’nın sonbaharda Hindistan’da gerçekleşmesi bekleniyor.

8. Walt Disney World’un kuruluşunun 50. yıl dönümü 

1 Ekim’de Walt Disney World’un 50. yıldönümü kutlanacak ve ünlü parklar ve birçok yeni şeyi keşfedebileceksiniz.

9. Yeni iklim önlemleri 

2020’nin, dünyanın iklim planlarının doğru yolda ilerlediği yıl olması gerekiyordu. Ancak bu gerçekleşmedi. Avrupa Birliği karbon emisyonlarını azaltma ve milyarlarca doları temiz enerji alternatifleri için harcamaya dair planlarını onayladığı için önümüzdeki yıl daha iyi gitmesi bekleniyor.

Dünyanın en büyük kirleticisi sayılan Çin, 2060 yılına kadar karbonu terk etme sözü verdi ve Japonya, Güney Kore ve Kanada fosil yakıtları azaltmak için benzer vaatlerde bulundu.

Bu yıl kasım ayında İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda daha parlak planlar görmemiz mümkün.

10. Yeni ABD Başkanının göreve başlaması 

CNN, Joe Biden başkanlığı devraldığında tüm gözlerin ABD’nin üstünde olacağını ve yardımcısı Kamala Harris’in ilk kadın ve ilk beyaz olmayan kadın olarak göreve geldiğinde tarih yazacağını belirtti.

11. Yeni TV şovları 

2021’in çok verimli bir TV yılı olması bekleniyor. Uzun zamandır beklenen “Friends” dizisi Mart ayında başlayacak. Netflix, klasik Cowboy Bebop’un canlı bir versiyonunu geliştirmeye çalışıyor.

12. Yeni filmler

2021’de yeni James Bond filmi “Ölmek İçin Zaman Yok!” ile Fantastik Canavarlar 3 ve Kara Dul gibi bazı filmler gösterime girecek.

13. Tom Cruise uzaya gidiyor 

Ünlü oyuncu Tom Cruise, kelimenin tam anlamıyla, Elon Musk ve NASA’nın yardımıyla uzayda çekilecek ilk kurgusal filme katılarak Uluslararası Uzay İstasyonu’na uzaya gidecek.

14. Dev kuluçka 

2021’de sinir bozucu gürültülü seslerine rağmen, her 17 yılda bir yeryüzüne üremek için çıkan milyarlarca ağustos böceğine tanık olunan “dev kuluçka” olayı yaşanmasıyla birçok kişi böceklere olan sevgisinin veya korkusunun derecesini ölçebilecek. Bu böceklerle tanışmak, onları bu şekilde çok sık göremeyeceğimiz için olağanüstü bir fırsat olacak.

15. 6G

Japonya ve Güney Kore, uzaktan çalışma ve eğitimi iyileştirmeye yardımcı olacak altıncı nesil mobil ağlar üzerinde çalışıyor.

16. Yapay zekanın her alanda yayılması 

Yapay zeka teknolojisinin kullanımı, şirketlerin müşteri davranışları hakkında daha akıllı kararlar almasına yardımcı olacağı için 2021’de daha yaygın hale gelecek.

17. Dronlar siparişleri teslim edecek  

Walmart, Amazo ve UPS gibi şirketler, dronlar üzerindeki çalışmalarını yoğunlaştırıyor. Bu nedenle siparişlerinizi dronlar aracılığıyla almaya başlarsanız şaşırmayın.

ABD Federal Havacılık İdaresi, dronlar hakkında ulusal hava sahasına entegrasyonlarını artıracak yeni kurallar yayınladı. Ayrıca Amazon’dan insansız uçak teslimat hizmeti için 2020’de resmi onay aldı.

18. İngiltere Kraliçesi 95. yılını tamamladı 

Kraliçe II.Elizabeth’in hükümdarlığı ülkesinin tarihindeki en uzun dönem oldu. 2021’de 95. yaş günü 21 Nisan’da kutlanacak.

19. Yaklaşan konserler 

2021, popüler grup Spice Girl’ün geri dönüşüne tanık olacakken, Celine Dion gibi ünlü şarkıcılar da konserler vermeyi planlıyor.

20. Yeni albümler 

Ivan Sen ve Adele gibi birçok şarkıcı 2021’de albüm çıkaracaklarını doğruladı.

21. Sarılmalar

CNN söz konusu haberini şu cümle ile sonlandırıyor:

“Lütfen 2021, tüm bunları gerçekleştirebilelim.”

Şarku’l Avsat