Suudi Arabistan’da uluslararası uçuşları askıya alma ve sınırları kapama uygulaması sona erdi

Suudi Arabistan, bazı ülkelerde mutasyona uğrayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) türünün ortaya çıkmasının ardından yürürlüğe giren uluslararası uçuş yasağı ile hava, kara ve deniz yoluyla ülkeye girişi askıya alma uygulamasının bugün 11.00’dan sonra sona erdiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden bir kaynak, “20 ve 27 Aralık’ta bazı ülkelerde mutant virüsün yayıldığına ilişkin hakkında açıklamaların ardından yetkili sağlık otoritelerinin tavsiyesi doğrultusunda bazı önlemler alınmıştı. Suudi Arabistan hükümeti, mutant virüsün bazı ülkelerde yayılmasına ilişkin aldığı tüm uluslararası uçuşların yanı sıra hava, kara ve deniz yoluyla ülkeye girişi askıya alma uygulamasına bugün 11.00 itibariyle son verme kararı aldı” dedi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’ya göre söz konusu kaynak açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

“Mutant virüsün yayıldığı İngiltere, Güney Afrika ve Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği diğer herhangi bir ülkeden gelecek ‘Suudi vatandaşı olmayan’ yolcular, Suudi Arabistan’a girmeden önce bu ülkelerden en az 14 gün uzak kalmalı ve bu sürenin sonunda PCR testi ile negatif sonucu aldığını ispat etmelidir.

Bu ülkelerden insani ve acil durumlar için ülkeye girmelerine izin verilen ‘vatandaşlar’ ise, 14 gün boyunca evlerinde gözetim altında karantinaya alınacak ve iki PCR testi yaptıracak. Bunlardan ilki varıştan en fazla 48 saat sonra, ikincisi ise karantinanın 13. gününde yapılacak.

Mutant virüsün görüldüğü ülkelerden gelen yolcular, 7 gün boyunca evde gözetim altında karantinaya alınmalı ve geldikten sonra 6. gün bir PCR testi yapmalıdır.

Bu virüsün tespit edilmediği ülkelerden gelen yolcular ise, 3 veya 7 gün boyunca evde kendi kendilerini izole etmeli ve PCR testi yapmalıdır.”

 Şarku’l Avsat