Caca: Lübnan Kuvvetleri ordu ve iç güvenlik güçlerinin çökmesi haricinde bir daha silahlanmayacak

Lübnan Kuvvetleri Partisi Genel Başkanı Samir Caca, Lübnan İç Savaşı’nda Hristiyan bir milis gücü olarak kurulmuş ‘Lübnan Kuvvetleri’nin ordu ve iç güvenlik güçlerinin çökmesi durumu haricinde bir kez daha silahlanmayacağını söyledi.

Caca basın mensuplarına bugün yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın Hizbullah ile ittifakı ülkeyi mevcut krize sürükledi. Çözüm, parlamento çoğunluğunu değiştirmek için erken seçim yapmakta yatıyor” dedi.

Hizbullah-İran bağlantısına değinen Caca, “Hizbullah’ın sahip olduğu füzeler İran füzeleridir. İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı’ndan (Emir Ali Hacızade) duyduğumuz açıklamadan da anlaşılacağı gibi, bir İran projesine hizmet etmek için oradalar. Komutanın İsrail ile yüzleşmek için çalışan herkese yardım etmeye hazır olduğunu söylemesine şahsen şaşırdım. İsrail ile yüzleşen herkese yardım etmek istiyorlar da, neden İran Devrim Muhafızları onunla doğrudan yüzleşmiyor?” diye sordu.

Caca ayrıca, “Sonuç olarak, İran’ın İsrail’i çevreleyen ülkeleri kullanırken, İran’ı olan her şeye karşı bağışık hale getirdiğini görüyoruz” yorumunda da bulundu.

Lübnan’daki direnişin en önemli destekçilerinin İran ve Suriye olduğunu söyleyen Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’a yanıt olarak da Caca, “Bu doğru ve Lübnan halkının bugün ülkede yaşadığı durumun en büyük kanıtı” dedi.

Şarkul Avsat