Şu ana kadar 137 binden fazla kişiye koronavirüs aşısı yapıldı (SPA)

Suudi Arabistan’da mutant virüs tespit edilen 10 kişi iyileşti

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali, ülkede 10 kişide yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyona uğrayan türünün tespit edildiğini ve bu kişilerin hepsinin iyileştiğini açıkladı.

Bakanlık Sözcüsü bugün düzenlediği basın toplantısında, koronavirüsün ortaya çıktığından beri mutasyon geçirdiğine dikkat çekerek, bilim insanları ve uzmanların geçtiğimiz yıl binlerce mutasyonu izlediğini bildirdi.

Dr. Abdulali, 15 Aralık’ta kayıtların başlamasından bu yana bir milyondan fazla kişinin koronavirüs aşısı olmak üzere kayıt yaptırdığını bildirerek, şu ana kadar 137 binden fazla kişiye aşı yapıldığını söyledi.

Ülkedeki vaka sayılarının yüzde 98 oranında düşüş gösterdiğine vurgu yapan Dr. Abdulali, son 24 saat içerisinde 108 kişide daha koronavirüs tespit edildiğini ve ülkedeki toplam vaka sayısının 363 bin 485’e yükseldiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı sözcüsüne göre aktif vaka sayısı 2 bin 170’e gerilerken, 138’i son bir günde olmak üzere şu ana kadar 355 bin 37 kişi de iyileşti.

Ülkede son 24 saatte 6 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı da 6 bin 278’e çıktı.

Diğer yandan, Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Dr. Tevfik er-Rabia ile Veri ve Yapay Zeka Kurumu (SDAIA) Başkanı Abdullah Şeref el-Gamidi, ‘Tawakkalna’ uygulaması üzerinden ‘Sağlık Pasaportu’ hizmetini başlattı.

Söz konusu hizmet, kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının tüm dozlarını aldığını ve virüse karşı bağışık hale geldiğini doğrulamayı amaçlıyor.

Şarku’l Avsat