Fotoğraf: yeniyemen.net

Husilerin öldürdüğü hamile kadının çocuklarının feryadı yürek parçaladı

Yemen’de İran destekli Husilerin bir eve baskın yaparak darp etmeleri sonucu ölen hamile kadının geride bıraktığı 4 çocuğun çığlıkları yürek burktu. Annelerinin mezarına sarılan çocuklar uzun süre feryat ederek gözyaşı döktü.

Husilerin, Yemen’de işledikleri insanlık suçlarına bir yenisini daha ekledi. Silahlı Husiler, şafak vakti Ibb kentinde bir eve düzenledikleri baskında hamile kadını 4 çocuğunun önünde darp etmeleri sonucu kadın ağır yaralı bir şekilde kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklar Ibb kentinde Husi milislerinin silahlı güvenlik güçleri, Muhammed Moqbel El-Oshari isimli bir şahsın evine henüz bilinmeyen bir nedenle baskın yaptı. El-Oshari’yi evde bulamayan silahlı saldırganlar, eşi Ahlam El-Oshari’ye ve çocuklarına saldırdı. Hamile kadına 4 çocuğunun önünde dakikalarca şiddet uygulayan Husi milisleri çocuklara da şiddet uygulamaktan geri durmadı.

Vücudunun çeşitli yerlerine ağır darbeler alan El-Oshari kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Hastanede annelerini battaniyeye sarılı cenazesini teslim alan 4 çocuk uzun süre göz yaşı döktü. Annelerinin toprağa verilmesinin ardından 4 kardeşin feryadı ise yeri göğü adeta inletti.

Toprağa sarılan çocuklar, “Anneciğim bizi bırakıp nereye gidiyorsun? Anne ne olursun bize ses ver.” diyerek feryat etti.

Yeni Yemen