İsrail hapishanesindeki Filistinli tutuklular arasında koronavirüs vakaları arttı

Filistinli Mahkumlar Kulübü, İsrail’deki Raymond Hapishanesi’nde tutuklu olan 15 Filistinlinin daha yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığını ve hapishanede Kovid-19 buluşan Filistinli sayısının Ocak ayından bu yana 53’e yükseldiğini açıkladı.

Reuters’a göre Filistinli Mahkumlar Kulübü tarafından yapılan açıklamada, koronavirüsün İsrail’in güneyindeki Raymond Hapishanesi’nde 650’den fazla mahkumun tutulduğu 7 bölümün 5’inde ortaya çıktığı ifade edildi.

Koronavirüs vakalarının hapishanenin tüm bölümlerinde rastgele örnekler alındıktan sonra ortaya çıktığını bildiren Filistinli Mahkumlar Kulübü, “Hapishane yönetimi, bugün başlaması planlanan aşı uygulamasının iptal edildiği konusunda tutukluları bilgilendirdi” şeklinde açıklama yaptı.

Filistinli tutuklular arasında salgının yayılmasına ilişkin ilgili İsrailli yetkililer tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Filistinli Mahkumlar Kulübü, Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi’ni hasta mahkumlar ve özellikle yaşlıların serbest bırakılması için ciddi ve acilen çalışmaya çağırdı.

Filistin istatistiklerine göre İsrail hapishanelerinde çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere yaklaşık 4 bin 400 Filistinli tutuklu bulunuyor.

Şarkul Avsat