ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi

Pelosi’nin bilgisayarını çalmakla suçlanan kızın avukatı: Müvekkilim eski erkek arkadaşından kaçıyordu

ABD’deki Kongre binasına 6 Ocak’ta düzenlenen baskında Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin bilgisayarını çalmakla suçlanan Riley June Williams’ın avukatı konuştu.

Avukat, müvekkilinin evinden ayrıldığında yetkililerden değil eski erkek arkadaşı yüzünden kaçtığını, cep telefonu numarasını değiştirdiğini ve FBI tarafından teşhis edildikten sonra sosyal medya hesaplarını kapattığını söyledi.

ABD’li Williams’ın (22) avukatı Lori J. Ulrich, genç kızın yetkililerden değil erkek arkadaşıyla arasındaki kötü ilişkiden kaçtığını dile getirdi.

Avukat, müvekkilinin takip ve taciz mağduru olduğunu belirterek, Williams’a telefon numarasını değiştirmesini tavsiye eden kişinin polis olduğunu vurguladı.

Avukat Ulrich, Harrisburg’daki bir duruşmada Yargıç Martin Carlson’a müvekkilinin abartılı suçlamalarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Yargıç Carlson, gözaltına alınan Williams’ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını emretti.

Ancak Williams’ın eski erkek arkadaşını davada kilit tanık olarak gösteren avukat Ulrich ve federal yetkililer, söz konusu adamın kimliğini belirtmedi.

Avukatın, Williams’ın evden kaçarak yetkililere teslim olmak için yaklaşık iki gün bekleme nedeni olarak eski erkek arkadaşı gerekçe göstermesi, FBI’ın müvekkiline atfettiği sosyal medya paylaşımlarının yanı sıra Williams’ın annesinin yaptığı açıklamalarla çelişti.

Şarku’l Avsat