Kral Abdülaziz Deniz Üssü'nün Cubeyl'deki Doğu Filosunda ‘Medafiul Bahri 21’ tatbikatı başlatıldı

ABD: Suudi Arabistan ile başlatılan ‘Medafiul Bahri 21’ tatbikatı bölgesel güvenliği destekliyor

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) dün (Cuma), Suudi Arabistan ile başlatılan ‘Medafiul Bahri 21 (Naval Defender 21)’ tatbikatının bölgesel güvenliği desteklemeyi amaçladığını belirtti.

Suudi Arabistan Kraliyet Deniz Kuvvetleri ve ABD Donanması arasında Suudi Arabistan’ın doğusunda Cubeyl’deki Kral Abdulaziz Deniz Üssü’nde Perşembe günü başlatılan ‘Medafiul Bahri 21’ tatbikatına İngiliz mayın avcısı da katıldı.

CENTCOM tarafından resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Tatbikat savaş deneyimini geliştirmeyi ve korumayı ve uzun vadede bölgesel güvenliği desteklemeyi amaçlıyor” ifadeleri yer aldı.

Suudi Arabistan haber ajansı SPA’ya göre ise tatbikat, deniz güvenliğini güçlendirerek, bölgesel suların korunmasını sağlamayı, savaş deneyimlerini paylaşarak iki güç arasında deniz güvenliği işbirliğini ve savaşa hazırlığı artırmayı amaçlıyor.

Tatbikatın Direktörü Tümamiral Avvad el-Anezi yaptığı açıklamada, “Tatbikat, aynı zamanda bölgesel suları, kıyıları ve limanları korumayı ve Suudi Arabistan Kraliyet Deniz Kuvvetleri ile ABD ve İngiliz Donanmaları arasında askeri işbirliğini ve savaş deneyimleri alışverişini geliştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, katılımcılar tarafından sağlanan çok sayıda konferansı ve eğitim tatbikatlarını içeriyor” ifadelerini kullandı.

Tatbikatın doğu filosunda ve Arap Körfezi sularında iki hafta boyunca devam edeceği belirtildi. Ayrıca iki tarafın, özel deniz güvenlik birimleri, deniz hava kuvvetleri ve denizcilerin katılımıyla donanma gemileri için birçok tatbikat uygulayacağı ve gerçek mühimmatla ateş etme eğitimi verileceği kaydedildi.

Şarkul Avsat