Mısır ve Tunus, uluslararası ve bölgesel konularda iş birliğini artırma yolunda

Mısır ve Tunus; Tunus Dışişleri, Göç ve Yurtdışındaki Tunuslular Bakanı Osman el-Cerendi’nin Mısır’ın Tunus Büyükelçisi İhab Abdulhamid ile toplantısı sırasında, ortak Arap eylemini destekleme kapsamında uluslararası ve bölgesel alanlarda aralarındaki iş birliğini artırma yollarını ele aldı.

Arap bölgesinde yaşanan gelişmeler ve getirdiği zorluklara değinildiği toplantıda iki ülke arasında çeşitli Arap meseleleri ile bölgesel ve uluslararası ortak çıkar dosyalarındaki koordinasyon ve danışmanın güçlendirilmesi, Tunus’un Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeliği ışığında bu meselelerde bir anlaşmaya varılmasına katkıda bulunmasının önemi vurgulandı.

Mısır resmi haber ajansı MENA’nın aktardığına göre, Perşembe akşamı Tunus ile Mısır ilişkilerinin seçkin düzeyine övgüde bulunan Tunus Dışişleri Bakanı, iki kardeş ülkede mevcut yetenek ve fırsat düzeyini iyileştirmek için ikili iş birliğinin artırılması ve çeşitlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Tunuslu bakan, bu yıl sonu düzenlenecek Tunus-Mısır Ortak Komitesi toplantısı başta olmak üzere yaklaşmakta olan ikili faydalar yönündeki yoğun hazırlıkların, aynı zamanda çeşitli alanlarda ikili ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan girişim ve tavsiyeleri harekete geçirmek için birlikte çalışmanın önemini vurguladı.

Ülkesinin Tunus ile Mısır ilişkilerini geliştirme, iki ülke arasındaki kardeşlik ve iş birliği bağlarını artırma konusundaki istekliliğini vurgulayan Mısır Büyükelçisi ise, iki ülkede mevcut olan yeteneklere Tunus ile Mısır arasındaki iş birliğini artıracak şekilde yatırım yapmanın önemini vurguladı.

Şarku’l Avsat