Meksika Devlet Başkanı koronavirüse yakalandığını duyurdu

67 yaşındaki Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıklayarak semptomlarının hafif olduğunu ve iyimser kalacağını duyurdu.

Lopez Obrador, resmi Facebook hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamada “Kovid-19’a yakalandığımı size bildirmekten üzüntü duyuyorum. Semptomlar hafif ancak tıbbi tedavi görüyorum” ifadelerini kullandı.

Halka açık yerlerde nadiren maske takan ve pandemi sırasında faaliyetlerinin çoğuna devam eden sol popülist, “Her zaman olduğu gibi iyimserim” dedi ve Başkanlık sarayından çalışmaya devam edeceğini belirterek, İçişleri Bakanı Olga Sanchez’e bu hafta günlük basın toplantısında kendisini temsil etme yetkisi verdiğini açıkladı.

Solcu lider, Cuma sabahı San Luis Potosi (kuzey) eyaletinde ve hafta sonu tatili süresince halka açık üç etkinlik düzenledi.

Meksika başkanı, kalp hastalıkları sebebiyle 2013 yılında özel bir hastanede tedavi görmüştü, kendisi ayrıca yüksek tansiyondan da muzdarip.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ABD Eski Başkanı Donald Trump, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron gibi diğer liderler de Kovid-19’a yakalanmışlardı.

Şarkul Avsat