Mısır İsmailiye'de ilk dozu Sağlık Bakanı huzurunda alan bir doktor

Mısır, koronavirüs tedavisi için ülke çapına ilaç dağıtıldı

Mısır hükümeti, ülkenin bir çok bölgesinde bulunan devlet hastanelerinde koronavirüs tedavi protokolleri için ilaç bulunduğunu duyurdu. Salgının ikinci dalgasıyla aynı zamanda yapılan duyuruda hükümet ilaçların stratejik stokunun güven verici olduğuna dikkat çekti. Mısır Sağlık Bakanlığı, iyileşen 321 kişinin Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yönergelerine göre gerekli tıbbi bakım ve iyileşmeleri sağlandıktan sonra hastanelerden taburcu edildiğini ve iyileşen hasta sayısının 126 bin 497 olduğunu söyledi.

Bakanlık, Dünya Sağlık Örgütü yönergelerine uygun olarak yürütülen gerekli gözlem, inceleme ve tedavi sonrasında 657 yeni vaka ve 57 can kaybı olduğu açıkladı. Ülkede iki gün önceye kadar kayıt altına alınan vaka sayısının toplamda 126 bin 497 iyileşen hasta ve 8 bin 959 can kaybı olmak üzere 161 bin 817 olduğu belirtildi.

Mısır Bakanlar Kurulu Medya Merkezi dün, hastanelerde salgının tedavi protokolleri için ilaçların ve ihtiyaç halinde ek ilaçların mevcudiyetinin sürekli olarak takip edildiğini, devletin ülkedeki ilaç kesintisini erken tahmin etme stratejisi izleyerek Birleşik Tedarik Kurumu ile koordineli bir şekilde çalışıldığı açıklaması yaptı.

Merkez açıklamada bulundu:

“Küresel ilaç pazarındaki gelişmelerin sürekli takibi ve Mısır ilaç pazarının analiziyle yerel pazarın virüsü tedavi etmeye yönelik tıbbi hazırlıkları için ihtiyaçları karşılandı. Salgının ilk dalgasındaki yoğun dönemde güvenli hammadde stokları ve tedavi protokolleri için hazırlık yapmak için yerel pazarda faaliyet gösteren çeşitli ilaç firmaları ile koordineli bir şekilde çalışılmaktadır. Yerel pazardaki ilaç akışlarına ve tedariklerine ek olarak ilaç kurumu bu hem yerel pazar hem çeşitli sağlık otoriteleri ile bu hazırlıkların sürekli ve titizlikle gözden geçirerek ihtiyaca uygun miktarları sağlamıştır.”

Şarkul Avsat