Bill Gates şubatta iklim krizi üzerine bir kitap yayımladı

Bill Gates: Koronavirüs hakkındaki komplo teorileri ‘çılgın ve kötü niyetli’

Microsoft kurucularından Bill Gates, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sırasında sosyal medyada yayılan ‘çılgın ve kötü niyetli komplo teorilerinin’ büyüklüğü karşısında şaşkına döndüğünü söyledi.

Reuters’a konuşan Gates, kendisi ile ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci hakkında internette paylaşılan milyonlarca ‘çılgın komplo teorilerinin’ rağbet görmesine değinerek, bu durumun salgının korku dalgası yayması ve sosyal medyanın artan rolü nedeniyle yaşandığına dikkat çekti.

Gates, “Bu gerçekten kötücül teorilerde benimle Dr. Fauci’nin bu kadar öne çıkacağını kimse öngöremezdi. Buna çok şaşırdım. Geçip gitmesini umuyorum” dedi.

Bill-Melinda Gates Vakfı, salgın ile küresel mücadeleye en az 1.75 milyar dolar bağış yaparak, aşı üretimi ve tedavi çalışmalarına kaynak oldu.

Salgının patlak vermesinin ardından internette milyonlarca komplo teorisi yer alırken, Gates ve Dr. Fauci’nin salgını insanları kontrol etmek için çıkardığı, virüsün yayılmasından kar elde etmek istedikleri ve insanların vücutlarına izlenebilen elektronik çipler yerleştirmek için aşıyı kullanmak istedikleri iddia edildi.

Gates, “İnsanlar bunlara gerçekten inanıyor mu?” diye sorarak, bu durumu nasıl en aza indirgenebileceğini araştırmak zorunda olduklarını vurguladı.

Şarkul Avsat