ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken

ABD Dışişleri Bakanı: İran artık yükümlülüklerine saygı göstermiyor

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, İran’ın nükleer anlaşmanın yükümlülüklerine yeniden uymayı kabul etmesi halinde ABD’nin de anlaşmaya geri döneceğini dile getirdi.

Blinken dün düzenlediği ilk basın toplantısında İran’ın bazı alanlarda yükümlülüklerine saygı göstermediğini dile getirerek, “Bunu yapmaya karar verirse, bizim de yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini değerlendirmemiz biraz zaman alacaktır” dedi.

İran destekli Husi milislerin insan haklarına karşı çok sayıda ihlal gerçekleştirdiğine işaret eden Blinken, “Sana’yı işgal eden ve müttefikimiz Suudi Arabistan’ı hedef alan Husilere odaklanacağız”dedi.

Bilinken, Suudi Arabistan’ın öncülüğünde başlatılan yardım operasyonun dünyada bugün gördüğümüz en büyük insani krize katkı sağladığını belirterek, ülkesinin orada yardım dağıtmaya istekli olduğunu ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı, Washington’un ‘İsrail ile komşu ülkeler arasındaki barış anlaşmalarını desteklediğini vurgulayarak, bölgedeki barış anlaşmalarını memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Şarku’l Avsat