Oasis Riyad çölün başka bir anlamda yaşandığı yer (Şarku’l Avsat)

‘Oasis Riyad’ kum tepelerini lüks bir vahaya dönüştürdü

Nesiller arası buluşma, Suudi Arabistan’da eğlence sektörünün dönüşümünü anlatıyor

Suudi Arabistan’da yaşayan, 50 yaşındaki Ebu Fahd, 20’li yaşlarda yapmaktan zevk aldığı eğlenceli aktiviteleri ve yaklaşık 30 yıl sonra bugün ülkede bu konuda yaşanan dönüşümleri anlattı.

Şarku’l Avsat’a konuşan Ebu Fahd, kendi dönemindeki gençlerin Riyad’da yaptığı eğlenceli  faaliyeti ve günümüzde insanları çöllere çekmeye başlayan gelişmeleri dile getirdi.

Ebu Fahd, Suudi Arabistan Genel Eğlence Otoritesi (GEA), tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan sıkı ihtiyati tedbirlerle başlatılan ve otantik çöl kampı deneyimi vaat eden Oasis Riyad etkinliğinde konuştu.

Ebu Fahd, yaklaşık 30 yıl önce kendi kuşağının yaşayamadığı kamp konseptinde yaşanan değişimleri dile getirdi.

O zamanlar, günümüz gençlerinin zevkine benzer eğlence aktivitelerinin az olduğunu hatırlatan Ebu Fahd, kendi gençliğindeki kampların sadeliğine rağmen, özellikle kışın çölde geçirdiği günleri, ailesi veya arkadaşlarıyla çölde geçirdiği gezileri sevgiyle hatırladığını ifade etti.

Fotoğrafçıları cezbeden yaratıcı tasarımlar (Şarku’l Avsat)
Suudi Arabistan’daki en popüler kış aktivitelerinden biri olan ‘Kashta’ ile insanlar kamp malzemelerini çıkarıp çöle doğru gidiyor.
Kashta ismi verilen bu kamplarda, insanlar kalacakları süreye yetecek kadar yiyecekleri yanlarına alıp çölde veya kum tepeleri üzerinde çadır kuruyor.

Ebu Fahd, Oasis Riyad etkinliği ile gençken çıktığı klasik Kashta gezileri arasındaki deneyim farkına değinerek şu ifadeleri kullandı:

“30 yıl önceki kamplar basitti. Birçok yönden, yemek pişirme ve malzeme açısından az araç gereçle yola çıkılırdı ve maliyetsizdi. Ama bugün farklı. Oasis Riyad’da en iyi uluslararası mutfaklar ve tüm ihtiyaçlarla donatılmış çadırların yanı sıra sağlık, gıda ve lojistik gibi eksiksiz ve sorunsuz hizmetler var.”

Bir yıl veya daha kısa bir süre önce, Oasis Riyad’ın bulunduğu yer palmiye ağaçlarının ve neredeyse hiç bir çadırın olmadığı kumlu bir alandı.

Ancak koronavirüsün neden olduğu kapanmanın ardından normal hayatın geri dönüşü ile bu etkinliği kurma fikri akıllara geldi. Böylece söz konusu alan, kum tepelerinden palmiye ağaçları, su havuzları ve lüks restoranlar vahasına dönüştü.

Nisan ayına kadar devam edecek Oasis Riyad etkinliğinin, konserler, geleneksel kampçılık ve lüks restoranlar gibi çeşitli eğlence aktiviteleriyle ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatması bekleniyor.