Sağlık Bakanı aşının ilk partisini Hindistan Büyükelçisinden teslim alıyor (BNA)

Bahreyn AstraZeneca aşısının ilk partisini teslim aldı

Bahreyn Sağlık Bakanlığı, koronavirüs ile mücadele için ulusal sağlık ekibinin gözetim ve takibi altında, ulusal aşılama kampanyasının ve herkese aşı sağlanmasına yönelik hazırlıkların devam ettiğine dikkat çekti

Bahreyn Sağlık Bakanlığı, “Covishield-AstraZeneca” aşısını yaptırmak isteyenleri inisiyatif alma ve internet sitesi aracılığıyla kayıt yaptırma çağrısında bulundu. Bakanlığın bu çağrısı, hastaların sağlığını ve güvenliğini koruma, koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını önlemeyi hedefleyen çabaları kapsamında geldi.

Bu çağrı, Bahreyn Sağlık Bakanı Dr. Faika el-Salih’in, Hindistan’ın Bahreyn Büyükelçisi Piyush Srivastava’dan Covishield-AstraZeneca aşının ilk partisini teslim almasının ardından geldi. Bahreyn Ulusal Sağlık Düzenleme Kurumu tarafından acil kullanım için onaylanmış olan aşı, Oxford Üniversitesi ile iş birliği içinde AstraZeneca şirketi tarafından üretildi ve Hindistan Cumhuriyeti’ndeki Serum Enstitüsü’nde imalatı yapılıyor. Aşının iki dozu 28 gün ara ile uygulanıyor.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs ile mücadele için ulusal sağlık ekibinin gözetim ve takibi altında, ulusal aşılama kampanyasının ve herkese aşı sağlanmasına yönelik hazırlıkların devam ettiğine dikkat çekti.

Bahreyn’de, virüsün mutasyona uğramış bir türü ile enfekte olmuş vakalar da dahil olmak üzere 427 yeni vaka kaydedildi. Bu, ülkede virüsün yayılmasının önlenmesi için ek tedbir kararlarının alınmasına yol açtı. Yeni kararlar, uzaktan eğitime geçiş ve restoranlarda kurum içi hizmetleri üç hafta süreyle askıya alınmasını içeriyor.

Şarku’l Avsat