ABD Başkanı Joe Biden ve Yardımcısı Kamala Harris

Biden yönetimi İran Özel Temsilcisi olarak Obama’nın ekibinden Malley’i seçecek

ABD Başkanı Joe Biden yönteminin, eski Başkan Barack Obama yönetiminde dış politika danışmanı olan Robert Malley’i İran Özel Temsilcisi olarak aday göstereceği bildirildi

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkiliden edinilen bilgilere göre, Biden yönetimi ABD’nin İran Özel Temsilcisi olarak Obama’nın eski danışmanlarından Robert Malley’i belirledi.

İsmi açıklanmayan söz konusu yetkili: “Bakan Blinken, çeşitli görüşlere sahip uzmanlardan oluşan özel bir ekip oluşturuyor. İran Özel Elçimiz olarak bu ekibin başında, İran’ın nükleer programı üzerindeki kısıtlamaları müzakere eden Rob Malley olacak” dedi.

Malley’in adı bu görev için ortaya çıktığında, bazı Cumhuriyetçi senatörler ve İsrail yanlısı gruplar, Malley’in ‘İran’a karşı yumuşak, İsrail’e karşı ise sert olacağına’ dair endişelerini dile getirdi.

Mısırlı bir gazetecinin oğlu olan Malley, Obama’nın 2008 seçim kampanyasının gayri resmi bir danışmanıydı. Ancak Uluslararası Kriz Grubu’nda çalışırken Hamas Hareketi’nin temsilcileriyle görüştüğünün ortaya çıkması üzerine istifa etti.

Malley daha sonra Obama’nın ekibine katılarak, Ortadoğu konusunda danışmanlık yaptı.

Şarku’l Avsat