Temsili Fotoğraf (Şarku’l Avsat)

Suudi Arabistan: ‘Zafer Mızrağı’ askeri tatbikatı 11 Şubat’a kadar sürecek

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı, Krallığın doğu kesiminde gerçekleştirilecek olan “Zafer Mızrağı” isimli tatbikatın başlaması için tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Bakanlık, tatbikatın 11 Şubat’a kadar süreceğini açıkladı.

Tatbikata Suudi Arabistan Kraliyet Kara ve Deniz Kuvvetleri ile Kraliyet Hava Kuvvetleri katılacak. Tatbikata katılacak olan tüm hava kuvvetleri Kral Abdulaziz Hava Üssü’ne ulaştı. Hava Kuvvetleri, Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetlerinin diğer birimleriyle birlikte katılacağı önemli ortak tatbikatlardan biri olan tatbikatın hazırlık aşamasında ortak bir eylem geliştirmek, savaş becerisini arttırmak ve savaş sırasında deneyim alışverişinde bulunulmasına yardım edecek.

Kral Abdulaziz Hava Üssü Hava Harp Merkezi, bölgenin gelişmiş hava merkezlerinden birisidir. Hava Üssü gerçek bir savaş ortamı ve modern savaşa benzer bir gerçeklikle hava mürettebatını, teknik ve destek personelini eğitmek için gelişmiş bir ortam sağlıyor. Olası tehditlere karşı savaşmak için savaş planları geliştirmeye ve olası savaş planlarını güncellemeye, Hava Kuvvetleri’nin yeteneklerini geliştirmeye ve değerlendirmeye, sistemleri ve silahları test eder katkıda bulunuyor.

Şarku’l Avsat