Süleymani suikastının intikamını almayı planlayan 18 sanık hakkında karar

Bahreyn: İran Devrim Muhafızları tarafından desteklenen bir hücre oluşturmakla suçlanan 18 sanığa hapis cezası verildi

Bahreyn Ağır Ceza Mahkemesi, İran Devrim Muhafızları tarafından desteklenen bir hücre oluşturmaktan suçlu bulunan 18 sanık hakkında karar verdi.

Söz konusu 18 sanık, ABD tarafından Ocak 2020’de Bağdat’ta öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin intikamını almak amacıyla halka açık yerlerde patlamalar düzenlemeyi planlamakla suçlandı.

Ülke dışına kaçanlar da dahil 18 kişinin yargılandığı davada, 8 sanığa müebbet, 2’sine 15 yıl, 2’sine 10 yıl hapis, 5’ine 5 yıl, 1’ine ise 7 yıl hapis cezası verildi.

Savcılığın, geçen yılın ocak ayında bazı sanıkları gözaltına aldıktan sonra başlattığı soruşturmada, içlerinden bazılarının İran’a yerleştiği ve İran Devrim Muhafızlarından mali ve lojistik destek aldığı ortaya çıktı.

İddia makamı, sanıkların ülke içinde terör eylemleri düzenlemek için bir grup kurduğunu ve insanlar arasında terörü yaymak, toplumda kaos yaratmak ve devletin temellerini zayıflatmak amacıyla kişileri istihdam ettiğini ve bu amaç doğrultusunda suç işlediklerini bildirdi.

Bir savcı, “Ülkede güvenlik görevlilerini hedef alan patlamalar planladılar. Bazıları, planlarının uygulanmasında kullanılacak ateşli silahlar ve patlayıcıların kullanımı konusunda eğitim aldılar” dedi.

Soruşturmalar, sanıkların halka açık yerlerde patlama düzenleme ve kolluk kuvvetlerini hedef almak için hazırlık ve plan yaptıklarını ortaya çıkardı.

Ayrıca Süleymani’nin öldürülmesinin ardından sanıklardan birinin terör örgütü liderlerinden intikam alma ve gruba ‘Şehit Kasım Süleymani Grubu’ adını vermesini istediği ve bu ismin onaylandığı da soruşturmalarla kanıtlandı.

Şarku’l Avsat