(Fotoğraf: Şarku'l Avsat)

Suudi Arabistan: Toplanmalar ve önlemlere uyulmaması nedeniyle koronavirüs vaka sayıları yükselmeye devam ediyor

Sağlık Bakanlığı virüs semptomları olan veya test yaptırmak isteyen herkesten “Mev’id” uygulaması üzerinden randevu almaya davet etti

Suudi Arabistan dün (Cuma), toplanmaların devam etmesi ve sağlık önlemlerine uyulmaması nedeniyle, yeni tip koronavirüs ile enfekte olan kişi sayısında artış kaydetmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 327 yeni vakanın kaydedilmesi ile ülke genelinde salgının başlangıcından bu yana kaydedilen vaka sayısının 369 bin 575’e yükseldiğini, 385’inin sağlık durumunun kritik olmak üzere hala tedavi görmekte olan aktif vaka sayısının 2 bin 228 kişi olduğunu duyurdu.

Bakanlık, 257 hastanın daha sağlığına kavuşması ile iyileşen toplam kişi sayısının 360 bin 954’e yükseldiğini ayrıca 4 yeni ölümün kaydedilmesi ile toplam can kaybının 6 bin 393 kişiye ulaştığını bildirdi. Açıklamada ayrıca 54 bin 56 laboratuvar testi gerçekleştirildiği belirtildi.

Bakanlık, herkese, “virüsten korunmanın en önemli yolu” olması sebebiyle elleri su ve sabun ile yıkamaya dikkat etme, evden çıkarken tıbbi veya kumaş maske veya burnu ve ağzı kapatan bir bez kullanılması çağrısında bulundu. Kapalı bir mekanda yalnız olanlar maske takma kuralından muaf tutuldu.

Sağlık Bakanlığı virüs semptomları olan veya test yaptırmak isteyen herkesten “Mev’id” uygulaması üzerinden randevu alarak, “Tatman Kliniklerine” ve herhangi bir semptom göstermeyen ya da hafif semptomları olan kişilere veya hasta biri ile temasa geçtiğini düşünen kişilere hizmet edilmesi için tahsis edilen “Teekküd” merkezlerine gitmelerini istedi. Bakanlık ayrıca, bu kişilerin, günün her saatinde hizmet veren “937” nolu danışma merkezini arayarak etkileşimli hizmetlerden faydalanabileceklerini ve WhatsApp uygulaması üzerinden 920005937 numarası ile sağlık bilgileri ve virüse dair son gelişmeler, kan bağışı merkezleri, randevular ve nasıl randevu alacakları gibi konularda bilgi alabileceklerine yönelik tavsiyelerini yineledi.

Şarku’l Avsat