Tatbikata katılan askeri helikopterler (SPA)

Suudi Arabistan: Zafer Mızrağı tatbikatı devam ediyor

Suudi Arabistan askeri birimleri, ülkenin doğusunda gerçekleştirilen Zafer Mızrağı 1 tatbikatının devam ettiğini bildirdi

Konu hakkında açıklama yapan bir askeri yetkili, “Tatbikatın birinci aşamasında katılımcılar ilk aşamayı büyük bir başarıyla tamamladılar ve aşamanın hedeflerini profesyonel bir şekilde uyguladılar. Bu aşama ihtiyaç duyulan uzmanlık ve becerilerin ileri savaş operasyonlarının gerçekleştirildiği ve gerçeğe oldukça yakın bir tatbikat ortamında yürütüldü” dedi.

Savaş Mızrağı tatbikatı kapsamında Hava Harp Merkezi’nin  eğitim ve değerlendirme konusundaki gelişmiş özellikleri ve profesyonel uzmanlık sayesinde ortak operasyonlarının uygulanmasında son teknolojiye sahip olduğu ifade edildi.

Kral Abdulaziz Hava Üssü Hava Harp Merkezinde düzenlenen Zafer Mızrağı 1 tatbikatı önümüzdeki perşembe gününe kadar devam edecek. Tatbikat, Hava Kuvvetleri’nin diğer kuvvetlerle hazırlığı arttırmak, ortak savaş eylemi geliştirmek, savaş yetkinliğini arttırmak ve kuvvetler arası deneyim alışverişi yapmak için katıldığı önemli tatbikatlardan biri olarak kabul ediliyor.

Hava Harp Merkezi, gerçek savaş ortamı ve modern savaşa benzer bir gerçeklikle hava mürettebatına teknik eğitim için gelişmiş bir olanak sağlıyor. Olası tehditlere karşı savaş planlarının geliştirilmesine ve mevcut planların güncellenmesine, Hava Kuvvetleri’nin yeteneklerinin geliştirilmesine ve değerlendirmesine, mevcut sistemlerin ve silahların etkinliklerini test edip değerlendirilmesine katkıda bulunuyor.

Şarku’l Avsat