İngiltere mutant virüse karşı ‘yıllık aşı’ vurulmasını planlıyor

İngiltere, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı Mayıs ayına kadar 50 yaş üzerindeki vatandaşlara yönelik aşılama planında ilerlerken, mutant koronavirüs ile mücadele etmek için grip aşısında olduğu gibi yıllık aşı programı üzerinde çalışıyor.

Oxford Üniversitesi/AstraZeneca aşısının mutant virüs karşısında sınırlı bir etkiye sahip olduğunu gösteren çalışmanın ardından, yeni varyantlara karşı daha iyi koruma sağlayan bir aşı geliştirme çalışmaları devam ediyor.

İngiliz Aşı Uygulama Bakanı Nehim Zahavi, BBC’ye verdiği demeçte, hükümetin grip aşılarında olduğu gibi mutant virüslere karşı koruma sağlamak için yıllık güçlendirici aşılar sunma olasılığını değerlendirdiğini söyledi.

Zahavi, hükümetin aşı pasaportu sunmayı planlamadığını dile getirerek, insanların gelecekte seyahat amacı için aşı aldıklarına dair kanıt sunmaları gerekip gerekmediğini aile doktorlarına sormaları gerektiğini vurguladı.

Bakan ayrıca, 50’den fazla çalışanı olan şirketlerin, genişletilmiş hükümet programının bir parçası olarak çalışanlarına hızlı koronavirüs testi sunacağını sözlerine ekledi.

Şarkul Avsat