Tanzanya’da 15 kişi kan kusarak gizemli bir şekilde öldü

Tanzanya’da henüz teşhis edilemeyen ve kan kusmaya neden olan gizemli bir hastalık nedeniyle 15 kişi hayatını kaybetti, 50’den fazla kişi de hastaneye kaldırıldı.

The Sun gazetesine göre yetkililer, Mbeya şehrinde çoğu erkek olan bazı hastaların baş dönmesi, mide bulantısı ve kan kusma semptomlarının ortaya çıkmasından sonra saatler içinde öldüğünü bildirdi.

Chunya Kamu Sağlığı İdaresi Başkanı Felista Kisandu, “Hastaları değerlendirmek ve salgının nedenini araştırmak için bir uzman ekip görevlendirildi. Hastalığın nedeni henüz belirlenmedi, ancak Tanzanya Sağlık Bakanlığı bir salgın olasılığına ihtimal vermiyor” dedi.

Yetkili, “İlk klinik muayeneler, çoğu erkek olan hastaların mide ülseri ve karaciğer hastalığından muzdarip olduğunu ortaya çıkardı. Onlara gazlı içeceklerden kaçınmalarını ve sigara içmemelerini tavsiye ettik” ifadelerini kullandı.

Kisandu, hükümetin civa kirliliği izlerini aramak için bölgedeki suları ve hastaların kan örneklerini test ettiğini de söyledi.

Ancak Sağlık Bakanı Doroth Gwajima ise, Kisandu’nun açıklamalarının yerel halk arasında gereksiz paniğe neden olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı vatandaşları sakin olmaya çağırarak, yakında daha fazla bilgi verme sözü verdi.

Hükümet yetkilileri, bölgede 2018’de de bazı kişilerin yüksek ateş, mide bulantısı ve kan kusma yaşadığı bir hastalığın görüldüğüne dikkat çekti.

Şarkul Avsat