Şam Uluslararası Havalimanı’ndaki BM konteynerleri (Voice of Damascus)

İran, silahlarını Şam Havalimanı’ndaki BM konteynerlerinde saklıyor

İran silah depolamak için Şam Uluslararası Havalimanı’ndaki BM konteynerlerini kullanıyor

Suriyeli muhaliflere ait Voice of Damascus sitesi, İranlı milislerin Şam Uluslararası Havalimanı’ndaki silah stoklarını gizlemek için Birleşmiş Milletler (BM) konteynerlerini depo olarak kullandığını bildirdi.

Haberi kaynaklara dayandıran söz konusu siteye göre, İran Devrim Muhafızları, havalimanının bitişiğine sahte bir konteyner terminali kurdu. Buradaki konteynerler BM ve uluslararası nakliye şirketi DHL’in isimlerini taşıyor.

İran kuvvetleri, Suriye geneline dağıtılmadan önce silahları, özellikle de füzeler ve füze parçalarını depolamak için burayı geçici bir dağıtım merkezi olarak kullanıyor.

Konteynırlar Şam Uluslararası Havaalanı’na 200 metre mesafede bulunuyor ve İranlı milislerin yoğun gözetimine tabi tutuluyor.  Ayrıca havaalanı çalışanlarının alana yaklaşması da engelleniyor.

Terminal, daha önce BM tarafından kullanılan 25’in üzerinde konteyner barındırıyor.

İsrail merkezli haber sitelerinde, birkaç gün önce yer alan havadan çekilmiş görüntülerde, Şam Uluslararası Havaalanı’nda İranlı milislere ait silah ve füzeleri depolamak için kullanılan depolardaki yıkım görüldü.

Şarku’l Avsat