Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali (Şarku’l Avsat)

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı: Vaka eğrisinde düşüş olduğuna dair işaretler var

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarında azalma eğiliminin insanları rehavete sürüklememesi gerektiğini belirterek, ihtiyati tedbirlere bağlı kalmaya devam etmek gerektiğini vurguladı

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali, bugün düzenlediği basın toplantısında, “Vaka eğrisinde bir düşüş olduğuna dair işaretler görüyoruz. Ülkede mutant koronavirüs nedeniyle vakalarda artış yaşandığına ilişkin iddialar doğru değil” dedi.

Sözcü, aşı olanlarda şiddetli semptomlar ve ölümler yaşandığına dair yapılan iddiaların da gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, yaşlılar, kronik hastalığı olanlar ve obezlere aşı kaydı yaptırmalarını tavsiye etti.

Aşıların ülkedeki herkes için ücretsiz olduğunun altını bir kez daha çizen Dr. Abdulali, “Önümüzdeki dönemde yüksek kapasite ve hız ile tüm bölgelerde aşı yapacağız” diyerek, aşıların etkinliğinin kanıtlandığını bir kez daha vurguladı.

Bakanlık ayrıca bugün yaptığı açıklamada, son 24 saatte 322 kişide daha koronavirüs tespit edildiğini ve ülkedeki toplam vaka sayısının 373 bin 368’e çıktığını bildirdi.

Açıklamada, 480’i ağır hasta olmak üzere ülkedeki aktif vaka sayısının 2 bin 630 olduğu ifade edilerek, 371’i son bir günde olmak üzere şu ana kadar 364 bin 297 kişinin iyileştiği belirtildi.

Bakanlık, son 24 saatte 3 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybının ise 6 bin 441’e yükseldiği bilgisini verdi.

Şarku’l Avsat