(Fotoğraf: Şarku'l Avsat)

Suudi Arabistan’da 325 yeni Kovid-19 vakası kaydedildi

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı tarafından bugün (Cumartesi) yapılan açıklamada, son 24 saatte 325 kişide daha Kovid-19 vakası kaydedildiği ve Krallık’taki toplam vaka sayısının 374 bin 691’e yükseldiği bildirildi

Açıklamada, 510’u kritik durumda olmak üzere aktif vaka sayısının 2 bin 489 olduğu ifade edildi. Bakanlık, 382’si son bir günde olmak üzere şu ana kadar 365 bin 754 kişinin iyileştiğini belirtti. Son 24 saatte 3 yeni ölümün kaydedilmesiyle birlikte Kovid-19 kaynaklı toplam can kaybı ise 6 bin 457’ye yükseldi.

Bakanlık, herkese, “virüsten korunmanın en önemli yolu” olması sebebiyle elleri su ve sabun ile yıkamaya dikkat etme, evden çıkarken tıbbi veya kumaş maske veya burnu ve ağzı kapatan bir bez kullanılması çağrısında bulundu. Kapalı bir mekanda yalnız olanlar maske takma kuralından muaf tutuldu.

Sağlık Bakanlığı virüs semptomları olan veya test yaptırmak isteyen herkesten “Mev’id” uygulaması üzerinden randevu alarak, “Tatman Kliniklerine” ve herhangi bir semptom göstermeyen ya da hafif semptomları olan kişilere veya hasta biri ile temasa geçtiğini düşünen kişilere hizmet edilmesi için tahsis edilen “Teekküd” merkezlerine gitmelerini istedi.

Bakanlık ayrıca, bu kişilerin, günün her saatinde hizmet veren “937” nolu danışma merkezini arayarak etkileşimli hizmetlerden faydalanabileceklerini ve WhatsApp uygulaması üzerinden 920005937 numarası ile sağlık bilgileri ve virüse dair son gelişmeler, kan bağışı merkezleri, randevular ve nasıl randevu alacakları gibi konularda bilgi alabileceklerine yönelik tavsiyelerini yineledi.

Şarku’l Avsat