Iraklı Kürt yetkili: Haşdi Şabi Mahmur’u kuşatıp askeri kışlaya çevirdi

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Haşdi Şabi güçlerinin Irak’ın kuzeyindeki Ninova vilayetinde yer alan Mahmur kasabasını kuşatma altına aldığını ve askeri bir kışlaya çevirdiğini öne sürdü.

KDP’nin Mahmur yetkilisi Kırmanc Abdullah, Haşdi Şabi milislerinin günlerdir Erbil’den Mahmur’a her türlü sebze, meyve veya yiyecek getirilmesini yasakladığını bildirerek, “Musul yönetimi ile temasa geçtik. Bu sorunu çözmek için vali ve yardımcısı ile görüştük” dedi.

Abdullah, yaklaşık iki hafta önce göreve başlayan ve vatandaşlarda büyük sıkıntılar yaratan yeni denetim heyetlerinin kurulmasına dikkat çekerek,

Mahmur merkezinin herhangi bir sorunu olmadığını, normal olmayan tek şeyin Mahmur’u askeri kışlaya çeviren tüm bu yasadışı güçler olduğunu söyledi.

Kürt lider, “Bu güçler Kürt partilerini taciz ediyor. Bir süredir KDP’yi taciz ederek, ondan merkezini kapatmasını istiyorlar. Şimdiye kadar birkaç kez merkeze saldırdılar. Kürtlere her şekilde zarar vermeye çalışıyorlar” diye konuştu.

Sivil bir kasabadan çok askeri kışlalara benzeyen Mahmur’un askeri bir kuşatma altına alındığına işaret eden Abdullah, “Milisler tüm kararları kontrol ediyor ve hükümet dairelerinin yetkileri yok” ifadelerini kullandı.

Şarkul Avsat