ABD, İran’ı Irak’taki saldırılardan sorumlu tutacağı konusunda uyardı

ABD dün yaptığı açıklamada, İran’ın müttefiklerinin Irak’ta gerçekleştirdiği eylemlerde İran’ı sorumlu tutacağı konusunda uyarıda bulundu ve bu saldırıların iki ülke arasında yaşanan çatışmayı tırmandırmayacağını söyledi

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price, Bağdat’taki ABD Büyükelçiliğine yapılan füze saldırısından saatler sonra yaptığı açıklamada ABD güçlerinin İran’ın çıkarlarına hizmet etmekten kaçınacağını açıklayarak “İran’ı Irak’ta Amerikalılara yapılan saldırılardan sorumlu tutulacaklarını” söyledi.

Ned Price füze saldırısı hakkında yaptığı açıklamada, “Bugün füze saldırısı haberlerini gördük. Erbil’de yaşanan trajik saldırının ardından size söylediğimiz gibi son saldırılara kızgınız” dedi.

Güvenlik kaynakları bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada Bağdat’ta korunaklı bir bölge olan Yeşil Bölge’de bulunan ABD Büyükelçiliğine en az 3 roketli saldırı düzenlendiğini söyledi.

Kaynaklar füzelerden birinin Yeşil Bölge yakınlarına düştüğünü, diğer iki füzenin ise yakındaki mahallelere düştüğünü açıkladı.

Ülkede aylar süren sakinliğin ardından Irak’taki Batılı askeri ve sivil tesisleri hedef alan saldırılar, aynı hafta içinde üçüncü kez tekrarlandı.

Şarku’l Avsat