Lübnan Baş Müftüsü Abdullatif Diryan, Müstakbel Hareketi'nden bir heyetle görüştü

Müstakbel Hareketi: Hariri tüm Lübnanlıların haklarını korumaya kararlı

Lübnan’daki Sünnileri temsil eden en büyük siyasi blok konumundaki Müstakbel Hareketi, Milletvekillerinden Behiye Hariri başkanlığındaki bir heyetin Lübnan Baş Müftüsü Şeyh Abdullatif Diryan’ı ziyareti sırasında, yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin ülkeyi yok eden mezhepçi ve ayrılıkçı dili reddeden tüm Lübnanlıların haklarına savunmaya kararlı olduğunu vurguladı.

Milletvekili Velid el-Barini, ziyaretin Başbakan Hariri’nin yönlendirmesiyle gerçekleştiğini belirterek, “Müftü Diryan’ın tavsiyelerini ve Lübnan’ın yaşadığı mevcut krizle mücadele etmek için bu zor koşullarda Lübnanlılar arasında dayanışma ve birlik çağrısında bulunan talimatlarını dinledik” dedi.

Barini açıklamasında, Müstakbel heyetinin ziyaret sırasında Diryan’a, “Hariri’nin göreve gelmesinden bu yana gerekli reformları gerçekleştirme, çöküşü durdurma ve liman patlaması sonucu yıkılanları yeniden inşa etme yeteneklerine sahip, partizan olmayan uzmanlardan oluşan önemli bir hükümet kurulması için çok çalıştığını” bildirdi.

Heyet, Hariri’nin “anayasaya göre hareket ettiğini ve ülkeyi yok eden mezhepçi ve ayrılıkçı dili reddeden tüm Lübnanlıların haklarını savunmaya kararlı olduğunu vurguladı. Ayrıca heyet Diryan’a yaptığı açıklamada, Hariri’nin “kardeş ve dost ülkelere sayısız ziyaretler yaparken tüm dış ilişkilere yönelik çabalarını Lübnan’a Arap ve uluslararası bir destek ağını güvence altına almak, yaşadığı sorunların üstesinden gelmesine yardımcı olmak için sürdürdüğünü” bildirdi.

Şarkul Avsat