Husilerin Suudi Arabistan’a yönelik füze ve SİHA saldırısı engellendi

Husilerin Riyad’a doğru fırlattığı balistik füze ve diğer şehirlere gönderdiği 6 SİHA imha edildi

Yemen’deki meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu, İran destekli terörist Husi milislerin Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a yönelik fırlattığı balistik füzenin yanı sıra Cizan, Hamis Muşayt ve güney bölgelerine doğru gönderdiği 6 silahlı insansız hava aracını (SİHA) imha etti.

Arap Koalisyonu, Suudi Arabistan Kraliyet Hava Savunma Kuvvetleri’nin Husi milislerin sivilleri ve sivil nesneleri hedef alma girişimlerini püskürttüğünü bildirdi.

Arap Koalisyonu Ortak Kuvvetler Komutanlığı, uluslararası insancıl hukuk ve teamül kurallarına uygun olarak sivilleri ve sivil nesneleri korumak için terörist milislerin belirli yeteneklerini etkisiz hale getirmek ve yok etmek için gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı.

Sivil Savunma Genel Müdürlüğü Sözcüsü Yarbay Muhammed el-Hammadi ise, Riyad’daki sivil savunma ekiplerinin araştırmasına göre, Husi milisler tarafından Yemen topraklarından Riyad’a doğru fırlatılan ve imha edilen balistik füze parçalarının birkaç mahalleye dağıldığını ve bir evde maddi hasara yol açtığını bildirdi.

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Dr. Nayef el- Hacraf da, Husilerin sivilleri hedef almaya devam etmesini kınadı.

Dr. Hacraf, devam eden söz konusu terör saldırılarının, milislerin uluslararası topluma açıkça meydan okuduğunu, tüm uluslararası kanun ve normlara aldırış etmediklerini gösterdiğini söyledi.

KİK Genel Sekreteri, Suudi Arabistan’ın hayati ve sivil tesisleri ile güvenlik ve istikrarını hedef alan bu sistematik terör eylemlerini durdurmak için uluslararası toplumu acil ve kararlı bir tutum almaya çağırdı.

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun etkinliğini ve hava savunma kuvvetlerinin Husilerin terör saldırılarına karşı koymadaki başarısını öven Dr. Hacraf, KİK’in Suudi Arabistan ile dayanışmasını dile getirdi.

Dr. Hacraf ayrıca, “Suudi Arabistan’ın güvenliği, her biri bölünemez olan KİK ülkelerinin de güvenliğidir” ifadelerini kullandı.